Over ons

Even voorstellen

 

Stal VBS is begin 2015 opgestart in Schoonebeek door Arno Schotman en Paulien van Ballegooijen.

 

Wij houden ons bezig met het opleiden van dressuur- en springpaarden en we geven lessen op onze accomodatie aan zowel dressuur- als springruiters op verschillende niveau's. Daarnaast leiden we jonge paarden op, vanaf een jaar of 2-3, momenteel alleen voor eigenaren.


We bieden ook pensionstalling aan in combinatie met professionele begeleiding van ruiter en paard voor mensen die het leuk vinden om fanatiek te trainen. 

 

Arno heeft de ORUN-instructeursopleiding all-round gevolgd en is spring-instructeur niveau 4 (en tevens all-round-instructeur t/m Z-dressuur). Arno heeft vele paarden uitgebracht tot en met de klasse Z2 dressuur en ZZ-springen en hij heeft op nationaal niveau (1.40m) gesprongen. Arno is opgegroeid op het manegebedrijf van zijn ouders en hij heeft daarna jarenlang als zelfstandig ondernemer gewerkt in Overijssel, als ruiter/instructeur. Arno heeft getraind bij onder andere Wout-Jan van der Schans en Arjen Vos. Arno heeft leerlingen begeleid tot op junioren-niveau.

 

Momenteel heeft Arno diverse leerlingen die komen lessen bij ons in Schoonebeek en geeft hij les bij de Olieveldruiters in Nieuw-Schoonebeek, zowel dressuur als springen. Hij houdt zich verder bezig met het opleiden van de jonge paarden en de training en het uitbrengen van de wedstrijdpaarden.

 

Paulien heeft veel ervaring met het opleiden van (jonge) paarden. Ze heeft  diverse paarden uitgebracht op wedstrijden tot en met M-niveau. Voorheen heeft Paulien ook springpaarden opgeleid en uitgebracht. Ze heeft de instructeursopleiding 1e fase afgerond (tot en met L-niveau). Ze heeft van jongsafaan op diverse maneges en sportstallen gewerkt en gereden. Momenteel houdt Paulien zich vooral bezig met het opleiden van de paarden en het management. Arno en Paulien helpen elkaar zo veel mogelijk in de training. Daarnaast heeft Paulien getraind bij Johan Hamminga.

 

Meerdere paarden die door Arno of door Arno en Paulien samen zijn opgeleid, hebben later op hoog niveau gelopen in de (internationale) sport; onder andere Jaipur, v. Amethist (junioren EK springen), Lanjaron,v. Adios (internationaal 1.60m springen), Venalda, v. Pelgrim (internationaal 1.60m springen), Isanne V, v. Dakar VDL (heeft in 2018 meerdere malen prijzen gewonnen in internationale rubrieken voor 5-jarige springpaarden en is in 2019 verhuisd naar de stallen van Axel Verlooij / Harry Smolders), Bonito, v. Sandreo (Z-dressuur en daarna in het buitenland op lichte tour niveau.) en Harmann (v. Armani) loopt succesvol ZZL-dressuur.