Over ons

Even voorstellen

 

Stal Van Ballegooijen Schotman is begin 2015 opgestart in Schoonebeek, Drenthe (Nederland) door Arno Schotman en Paulien van Ballegooijen.

 

Wij houden ons bezig met het opleiden van sportpaarden. We hebben meerdere springpaarden in training staan en enkele dressuurpaarden, die we opleiden voor de wedstrijdsport en die worden uitgebracht op wedstrijden. Daarnaast worden er lessen gegeven. 


We bieden ook pensionstalling aan, eventueel in combinatie met begeleiding van ruiter en paard, voor mensen die het leuk vinden om fanatiek te trainen. 

 

Arno heeft de ORUN-instructeursopleiding all-round gevolgd en is spring-instructeur niveau 4 (en tevens all-round-instructeur t/m Z-dressuur). Arno heeft vele paarden uitgebracht tot en met de klasse Z2 dressuur en ZZ-springen en hij heeft op nationaal niveau (1.40m) gesprongen. Arno is opgegroeid op het manegebedrijf van zijn ouders en hij heeft daarna jarenlang als zelfstandig ondernemer gewerkt in Overijssel, als ruiter/instructeur. Arno heeft getraind bij onder andere Wout-Jan van der Schans, Johan Hamminga en Arjen Vos en hij heeft leerlingen begeleid tot op Z, ZZ en junioren-niveau.


Paulien heeft veel ervaring met het opleiden van (jonge) paarden. Ze heeft diverse paarden uitgebracht op wedstrijden. Voorheen heeft Paulien ook springpaarden opgeleid en uitgebracht. Ze heeft de instructeursopleiding 1e fase afgerond (tot en met L-niveau). Ze heeft van jongsafaan op diverse maneges en sportstallen gewerkt en gereden. 


Verder hebben we verschillende leerlingen die bij ons rijden en werken, waardoor we een heel team hebben om de paarden zo goed mogelijk te verzorgen en op te leiden.

 

Meerdere paarden die door Arno of door ons zijn opgeleid, hebben later op hoog niveau gelopen in de (internationale) sport; onder andere Jaipur, v. Amethist (junioren EK springen), Lanjaron,v. Adios (internationaal 1.60m springen), Venalda, v. Pelgrim (internationaal 1.60m springen), Isanne V, v. Dakar VDL (heeft in 2018 meerdere malen prijzen gewonnen in internationale rubrieken voor 5-jarige springpaarden en is in 2019 verhuisd naar de stallen van Axel Verlooij / Harry Smolders), Bonito, v. Sandreo (Z-dressuur en daarna in het buitenland op lichte tour niveau.) Harmann v. Armani (is uitbegracht in de ZZL-dressuur.)