Training

Training / opleiden sportpaarden:

 

Er zijn nog een aantal plekken vrij voor het opleiden van springpaarden of dressuurpaarden voor kortere of langere tijd.

We hebben veel ervaring met het opleiden van (jonge) paarden en we beschikken over een goed en ervaren team van ruiters, grooms, hoefsmid en veearts.

We hebben een binnen- en een buitenaccomodatie ter beschikking met een goede bodem. Er is altijd een parcours aanwezig. De paarden gaan regelmatig mee op de vrachtwagen of in de trailer naar oefenparcoursen/vreemd terrein en ze worden uitgebracht op wedstrijden. 


Opleiden (jonge) paarden:

 

Vanaf ongeveer 2,5 jaar kunnen jonge paarden worden aangeleverd. Afhankelijk van de doelstelling van de eigenaar wordt een traject uitgestippeld voor het (zadel)mak maken en opleiden. 

Een goede opleiding bij ons betekent oa:

- een goede (dressuurmatige) basis

- veel aandacht

- vanaf jonge leeftijd leren omgaan met nieuwe prikkels

- vaak mee naar vreemd terrein

- regelmatig mee op concours

- de paarden gaan naast de dagelijkse training ook naar buiten in de paddock.

- zo nodig de tijd nemen

Uiteindelijk resulteert dit in een gezond paard met een goede basis voor het latere werk in de sport


Doorrijden en uitbrengen gereden paarden:


Het is ook mogelijk om uw jonge paard voor een langere periode te laten opleiden en uit te laten brengen in de sport. Dit geldt ook voor oudere / gereden paarden. De paarden kunnen bij ons direct in alle klasses van de basissport worden gestart (dressuur en springen), uiteraard afhankelijk van leeftijd het trainingsniveau van het paard.